anna, kamera, hästar, dressyr

Anna har sovit här i natt, vi har haft riktigt kul! Idag har vi solat och lyssnat på musik, fotat med kameran och bara varit ute och snackat. När Anna hade åkt gick jag upp till stallet och mockade, fixade i stallet och fotade hästarna.
Imorgon är det dressyrtävling på KRF (Klubbtävling) vi ska vara med i LC:2, det kommer bli jättekul! Det ända problemet är att jag inte vet om jag ska knoppa manen (den är så himla tjock) det blev helt konstigt när jag provade i förgår. Jag har inte kunnat fixa Pågen inför tävlingen för mamma, pappa och Klara har varit i Skurup hos fam. Åkersson. Klara har ridit med Inez och de kom hem precis. Så jag får helt enkelt gå upp lite tidigare imorgon.
´
Bildbomb på hästarna i stallet:
Gallardo (uttalas Gajardo) i hagen. ↑
Katie och Annika på väg ut och rida. ↑
Katie och Annika efter ridturen. ↑
Gallardo innan Katie kom in i hagen. ↑
Gallardo och Katie i hagen. ↑
kram frida <3

årets sommarplåga 2011

Vilken låt blir årets sommarplåga 2011 ? Förra årets sommarplåga (om man nu får kalla det så) skulle jag vilja säga var We no speak americano, den spelades i princip överallt!

En låt som jag skulle tycka vara en riktig sommarplåga är Big Brother låten. HAHA! Nä årets låt får gärna vara bättre än så, tack! Den är lite rolig men hade nog inte stått ut en hel sommar med "Fest i hela huset - Big Brother".


kram frida <3

igår & idag

Sorry, hann inte blogga igår för vi hade gäster! Matilda var här med sin familj, vi var 17 stycken totalt tror jag. Annars hände det väll inte så mycket igår.
Idag har jag och Pågen tränat för Annika på dressyrprogramet till LC:2, det gick mycket bättre i galoppen än förra gången. Han var super fin och det kändes jättebra! <3 Efter att jag ridit kom Anna, vi har snackat, tittat på tv, varit inne på datorn och snackat i skype.
Ha det bra, kram frida <3

sms blogga

Provar och sms blogga, verkar funka bra. Godnatt ska sova nu! kram frida <3


stan <3

Jag och Johanna åkte in till stan direkt efter att vi ätit frukost och fixat oss imorse. Det har varit jättefint väder så jag hade bara på mig ett linne, en tunn t-shirt och leggings. Jag har inte köpt något till mig själv. Men jag har köpt två födelsedagspresenter och hittat klänningen jag ska ha på mig på konfirmationen.
Min konfirmationsklänning ↑ Den är från MQ och kostar 499:-
´
Ikväll har jag och Pågen tränat för Annika här hemma. Vi tränade på dressyrprogrammet till LC:2, det gick bra men i galoppen stack han i väg lite för mig hela tiden.
kram frida <3

ridning, johanna, webbkamera

Jag är hos Johanna nu, ska sova här. Vi har precis bäddat färdigt min säng och vi ska nog se på film nu, men vilken vet jag inte.





















Johanna och jag tog lite bilder med hennes webbkamera.

Innan jag kom till Johanna idag har jag tränat för Maria på KRF. Jag red ner Pågen till KRF så han var bra fram skrittad och lite travad när jag kom fram. Det var bara Sara och jag där, men det är bara härligt att inte vara så många. Man får mycket mer upmärksahet riktad mot en, mycker mer hjälp och det känns som man hiner med mer. Vi jobbade dom på volten, i början gick det inte riktigt men efter lite uppvärming gick han jättefint! Vi avslutade med att hoppa en bana på 80 cm där hinderna stod lite snett så man var tvungen att rida ut vägarna ordenliga. 

kram frida <3


johanna gästbloggar :)

Tjenatjena!

Johanna här, för er som inte vet så är jag Fridas kompis :D Frida ska sova hos mig inatt och det ska bli jääääääättekuuuuuuuuuuuuul!!!!!! :D:D:D:D

Både jag och Frida är hungriga och ska snart äta. Just nu sitter vi i alla fall och lyssnar på musik och snackar.


En bild vi tog precis :) Söta vi är eller hur? :) <3

Nu ska jag leta upp en kortlek och sen ska vi lyssna vidare på musik och spela kort :)

kram johanna <3


rebecka, ridning, aftonbladet

Jag har varit med Rebecka idag och vi har haft jätteroligt! Det började med att vi gick ut på betet som är precis utanför oss och gick bort till bäcken som rinner rätt igenom. Sen började vi hoppa över den, helt eftblivna .. haha! Det slutade med att vi blev helt blöta och gick ner till havet för att känna på vattnet istället. Nu ikväll har jag ridit ner till Klagshamn med Pågen och Rebecka och Dardell mötte oss vid affären. Sen red vi till KRF och upp på "prärien", klättrade i backar (med hästarna) och red dressyrprogramet för LC:2 till klubbtävlingen i helgen.
´
Ville bara passa på och skriva att jag nog inte hade kunnat få en bättre praoplats än Aftonbladet! Jag hade jätteroligt och alla var väldigt trevliga och glada. Tack så mycket Magnus för att jag fick komma upp och för att jag fick följa dig och alla andra i två veckor! Det var två veckor med mycket nya upplevelser och intryck, som jag inte kommer glömma i första taget.
kram frida <3

sophie, kamera, klagshamn

Jag har tagit mycket foton idag, när sophie och jag var ute. Vi har varit i Klagshamn vid Kalkan (Kalkbrottet i Klagshamn) och solat oss i den lilla sol vi får, tagit foton och träffat några random killar som inget visste vem det var, men de hade snackat med killarna (i Klagshamn) och hotat att dom skulle pilla ut tänderna på dom , hehe .. Vi har också varit på stranden i Klagshamn och bara suttit och snackat, kollat på folk som kom ner i badkläder och tänkte bada men sen kände på vattnet och gick upp igen, sett ett brunt litet djur som jag tror är en mink och fotat den. Nu håller jag på att plugga in ett LC:2 dressyrprogram från 2008.
En bildbomb med bilder från idag! ↓
Sophie med mammas trätofflor .. :D
Bilder på Sophie och mig ! ↑
Bilder på den lilla minken. ↑
kram frida <3

god morgon

Vaknade nästan precis, så jag blir inte långvarig.
Idag ska jag träffa Sophie. <3  Längtar, det var så himmla längesedan vi träffades!
´
Är det någon från KRF som ska sova i stallet imorgon och leta efter påskägget?
Skriver mer ikväll, blir nog bara jag och Klara hemma då, så jag kommer ha tid att skriva. Så länge får ni en lite kul bild, eller är det bara jag som har dålig humor ? hehe ..

kram frida <3

tävling ☆

Tävlingen gick jättebra idag!
I LD:n gick det lite segt men vi kom över alla hinder och klarade oss felfritt och fick rosett.
I LC:n gick det snabbare och hela ritten kändes mycket bättre. Vi gick felfritt och blev 9:a av 20 starter. Vår omhoppningstid i LC var 26,88 sekunder. Så jag blev riktigt nöjd med dagens insats!
Lite bilder på mig och Pågen från tävlingen. (På de bilderna som jag har KRF jackan på mig är det framhoppning)
Det gick bra för många från KRF idag. Johanna L på Citron gick felfritt i LD (60 cm) och LC (70 cm), i LC kom de 5:a och blev placerade, riktigt bra gjort! Sara och Singoalla tog sig igenom LD (80 cm) jättefint, jag hann inte se LC. Matilda och Arramis blev felfria i både LD (70 cm)  och LC (80 cm), de hoppade avd. B (unghäst) och var super duktiga. Kim och Doris tog sig också igenom LD (50 cm) och LC (60 cm) felfritt, bra kämpat av Kim.
´
Nu ska jag sova, god natt frida <3

pep before competition !

Tävling imorgon på Eslöv RK med Pågen! Vi ska hoppa  LD (70 cm) och LC (80 cm). Det är riktigt länge sedan jag tävlade sist nu, senaste tävlingen var innan december förra året. Men Pågen har varit ute på tävling med Klara nu när jag var borta, så han är lite uppvärmd.
Jag och Pågen hoppar.
´
Idag har jag varit uppe på KRF och träffat Jojjo, Josefin, Nicole, Johanna, Elisabeth, Rebecka och många mer. Det har varit jätteroligt! Allt för länge sedan jag var på KRF utan att träna.
kram frida <3

tolfte och sista dagen :(

Förlåt, jag hann inte blogga igår! Men jag var tvungen och packa eftersom jag inte gjort det innan .. Det blev lite panik i morse när jag skulle packa ner det sista och jag inte kunde stänga väskan hur jag än försökte. Så nu har jag fått lämna ett par av mina skor här. Hade två par med mig, ett par varmare och ett par gympaskor.
Nu sitter jag och skriver på min praktikrapport, men var tvungen att skriva ett litet inlägg.
Jag ska ta flyget halv tre härifrån och gå från praon vid halv ett. Åhh vill inte åka hem, det har varit riktigt kul här! Men samtidigt ska det bli skönt att komma hem och sova i sin egen säng, träffa kompisar och mysa med djuren.
'
Ha det bra! kram frida <3

tionde dagen

Idag har jag suttit och ringt svenska kändisar och frågat dom vad de ska göra i påsk. Jag pratat med Bert Karlsson igen .. Han blev lite sur på mig för att jag inte visste vad Grebbesta va (en liten stad, där han har sommarstuga) och frågade mig om jag var stockholmare. Jag svarar "nej jag är skåning" och då härmar han mig på jättebred skånska "nej jag är skåning". HAHA! Men sen fortsatte han att svara snällt på mina frågor. (Y) Jag har också pratat med Malin Baryard idag, hon lät lite sömnig när hon svarade men klockan var faktiskt 11 på en onsdag. Ska fortsätta ringa runt imorgon, men har lyckats få ihop 23 svar idag.
Malin Baryard
Bert Karlsson.
Tittar på Big Brother nu, Martin är riktigt desperat! Martin från avsnittet igår: "Ni kan få min lilltå! Eller är den viktig?.. Ni kan få lilltån på högerfoten och ringtån på vänsterfoten, om jag får komma in i det jävla rummet!"
Idag städar han sig istället in i VIP rummet.
Martin Granetoft
kram frida <3

nionde dagen

Idag har jag varit med och heckat efter Ola Lindholm (heckat=hållit utkik) och det har i princip tagit hela dagen. När jag var på väg hem till lägenheten ringde Marie och sa att hon var på Lindex som ligger precis i närheten. Så jag gick dit och hittade en jättesöt väska som jag köpte, ett litet kap faktiskt !
Väska från Lindex kostar bara 25:- , det var halva rea priset på den. Den har från början kostat 149:- sen 50:- och nu 25:- , hade nog aldrig köpt den för 149:- .
Men den är helt klart värd 25:- ! :)
Tittar på Big Brother nu, säger bara Sara och Basshunter ..
kram frida <3

åttonde dagen

Idag har jag besökt den lilla sälkuten som blev räddad av en anställd på skansen. Man har tankar på att döpa han till Osis. Linda som räddade han säger att det kan ta veckor innan de vet om han överlever. Om ni vill veta mer om lilla Osis kan ni gå in på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12858245.ab eller
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12865215.ab och http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12860966.ab. Han är riktigt söt och jag hoppas verkligen han blir bättre snart!
Några bilder jag lyckades ta på Osis när vi var på Skansen.
Nu ska ut och jogga lite (duktig flicka!) skriver kanske mer sen.
kram frida <3

sjunde dagen ☼

Det har varit väldigt härligt väder idag. Vi har varit uppe i Kaknestornet och tittat på utsikten, gått i Gamla stan och Kungsparken, åkt båt och fikat.
Kaknestornet
Gamla stan
Bilder från båten, Gröna Lund högst upp.
Jag när vi gick i Kungsparken, bjuder på bilden. ↑
kram frida <3

sjätte dagen

Idag har jag och Marie gått i centrum, varit på "Plattan", ätit inne på konserthuset, shoppat inne på Gallerian och NK (Både Gallerian och NK är två shoppingcenter) och varit uppe i Skrapan (ett högt höghus) och kollat på utsikten.
Jag har köpt idag;
Ett vitt linne från H&M kostar 80:- , en bok som heter Drömspel & inbjudningskort till min konfirmation (i Gallerix påsen).
Lite av utsikten från Skrapan.
kram frida <3

femte dagen

Idag har det inte hänt så mycket på praon. (men det kan de ju inte varje dag heller ..) Jag var ju med i Vi5:an igår och den publicerades i tidningen idag, på baksidan. Hade kamran med mig idag, så jag tog mig lite tid att fota.
Efter praon gick jag, Julia och Marie på orionteatern och såg 6 mimare 6 vita hästar. Den var lite speciell, men den var ändå bra och hästarna var väldigt duktiga och fina.
Big Brother slutade för en stund sen, vem tycker ni ska stanna? Patrik eller Rodney?
Dagens Vi5 fråga (Har mobiltelefonen tagit över ditt liv?) till vänster och mitt svar till höger.
Tre bilder på mig.
Bilder från "6 mimare 6 vita hästar".
Vem ska stanna??
´
Ha det bra, kram frida <3

richard ulfsäter

Här är bilden på mig och en av skådespelarna i filmen Richard Ulfsäter.
Inte den bästa på mig , men det bjuder jag på.
´
godnatt frida <3

fjärde dagen

Idag har det hänt mycket! :D Jag var med och gjorde en vi5 idag med, fast idag blev jag själv också intervjuad. Den kommer att vara med i morgondagens tidning, men har fått fotot av Lotte (fotografen) redan. :) Efter det fråga hennes man Björn (också fotograf) om jag ville följa med när han och en annan reporter skulle till en filminspelning. Filmen heter "An enemy to die for" och den kommer ha biopremiär 17 februari 2012. Vi fick vara med och titta när de spelade upp en scen från filmen. Skådespelarna som vi skulle intervjua och fota heter Richard Ulfsäter och Jeanette Hain. Jag blev också fotad med Richard. När vi kom tillbaka till Aftonbladet var jag med när de spelade in Schulman Show och fick hälsa på alla, där i bland Gustav Fridolin.

Bilden som kommer vara i tidningen i morgon. (fast den kommer inte vara i svart&vitt)

Hälsade på Gustav Fridolin som var med i Schuldman Show.
Lägger in en bild på mig och Richard Ulfsäter senare.
´
Här blåser det riktigt mycket! Ett av ytter fönsterna på Aftonbladet lossnade och ligger nu splittrat på marken nedanför, så man får inte gå ut där nu. Polisen har spärrat av en bit av kvarteret så att ingen ska skadas, om det skulle lossna fler glasruter. Hur är vädret i Malmö? Bättre hoppas jag!

kram frida <3



kortis <--

Godmorgon alla morgontrötta! Håller på att gnugga sömnen ur ögonen med ett litet kort inlägg. ; )
Jag ska vara på Aftonbladet kl 9, ändå helt okej. Ni som också praoar skriv gärna med en liten komentar var ni har prao och hur det är! <3
´
kram frida <3

ben & jerry <3

Ikväll har det bara varit mys med Ben & Jerry, Sofis mode och lite tv! : )
Tog lite foton innan idag också men hinner nog inte lägga upp dom nu .. Ska snart gå och lägga mig måste orka med prao imorgon. Men kanske lägger upp dom på fredag? Jaja, imorgon ska Marie och jag hem till Magnus och äta på kvällen, blir säkert jättegod mat!
Sofis mode och Ben & Jerry
Dagens outfit. Skjorta från H&M, jeans från Thailand, linne från H&M.
Blev ändå två bilder för att jag är så snäll! ; )
´
Godnatt, frida <3

tredje dagen

hejhej !
´
Idag följde jag med en reporter och en fotograf ut och hjälpte till när de skulle göra en vi5 (en kort intervju med en fråga och ett foto, man ställer samma fråga till fem olika personer). Man ska fråga en äldre man, en äldre kvinna, en yngre man, en yngre kvinna och en kändis. När vi hade fotat och ställt frågan till en äldre man och kvinna och en yngre man och kvinna skulle vi tillbaka till Aftonbladet och ringa en kändis. De frågade om jag ville ringa (klart jag ville), så jag fick numret till Peter Siepen och ringde upp. Jag ställde dagens fråga "Tycker du att svenska kyrkan ska få lägga sig i politiken?" och han svarade: "Precis som att Allsång på skansen är politisk och religiöst befriat, tycker jag att religion ska vara politiskt befriat" , jag frågade "Så du menar att du inte tycker att dom ska lägga sig i?" han svarade "Precis som att Allsång på skansen är politisk och religiöst befriat, tycker jag att religion ska vara politiskt befriat" igen, jag sa "Jaha, okej ..  Tack så mycket, hejdå!". Detta var inte ett tillräckligt tydligt svar tyckte vi. Jag ringde upp Bert Karlsson istället och det gick bra, han svarade tydligt och rakt.
Vad han svarade får ni se i tidningen i i morgon, HAHA. ;)
Peter Sieper       Bert Karlsson
´
Jag har också följt med en annan fotograf ut och tittat och hjälpt till när han fotade.
Har varit väldigt roligt ! : D
Nu ska jag dra hem till lägenheten, kram frida <3

andra dagen

Har fått en egen mac dator idag på praon ! :D  Jag har fått sitta med, hjälpa till och titta när de redigerar tidningen och vara med Caroline som tar in tips från läsare. Hann också skriva lite och ta ett foto av mig när jag satt vid datorn.
Mina kläder syns inte på bilden, men jeansjackan är från JC kostar 300:- , en grå tubtopp från JC (vet inte vad den kostar, men tror inte de säljer dom längre), leggings från Gina Tricot kostar 99:-
´
Nu ikväll har jag bowlat med Marie, Per och Julia. Det gick väll sådär men det va ändå kul! :) Fick ingen strike men en spare (yes!..) , men kom inte sist iaf.  ( :
kram frida <3

första dagen

Första dagen på praoen idag, det var riktigt kul! I morgon ska vi gå och bowla, direkt efter att jag har slutat. Så det blir nog inget inlägg försen lite senare.
'
Liten bildbomb med bilder på lägenheten och lite annat + dagen outfit.
Här sover jag :)
Vardagsrum
Smycken
Dagens outfit :)
´
kram frida <3

sthlm

Åkte med flyget upp till Stockholm idag ! Ska praoa här i två veckor, på Aftonbladet. Måste ändå erkänna att jag va lite nervös, första gången jag flög själv. Men det gick jättebra. In till sthlm tog jag Arlanda express och när jag var kom fram mötte Marie mig. Vi gick och åt thaimat på en restaurang som låg i närheten. Nu ikväll har jag vi bara suttit och slö tittat lite på tv och det har varit jättemysigt. Jag ska stanna här uppe i två veckor för att sedan komma hem och ha en veckas påsklov, riktigt härligt ! <3 Ni får ha det så bra, bloggar om första dagen på praon imorgon.
Dagens bild.
kram frida <3

NEVER SAY NEVER

Never say never var riktigt bra! :D Trodde först den skulle vara långtråkig men den fångade en helt. Från 1-10 blev det en stark sjua. De var med massor av söta vidoklipp och foton från när han var liten. <3 Varje gång det kom ett vidoklipp eller en bild från när han var liten så sa alla i publiken naaaaaw!
En liten Justin Bieber bildbomb.
kram frida <3

never say never

Ska in till stan snart med Josse, Anna och Johanna. Sen i kväll ska vi kola på Never say never på bio. Skriver vad jag tyckte om filmen, när vi kommer hem.
Justin Bieber
kram frida <3

dag 1

10 fakta om mig:
- Jag är 14 år
- Jag har 12 husdjur, hund, katt, häst & får/lamm
- Jag gillar att rida
- Jag gillar att va i stan
- Jag älskar mina vänner, djur & min familj
- Min foderhäst heter Pågen
- Jag har en Sony Ericsson
- Jag ska praoa i Stockholm i två veckor
- Min favorit årstid är sommar
- Jag gillar att va på stranden, sola & bada
¨
kram frida  <3

P.S. Sophie hälsar!

RSS 2.0